fbpx

ADVENTURE WALK

ROUTE 1

Bekijk hieronder alle wayoints!

ROUTE 2

De opdracht is bijvoorbeeld schiet een koers van 130 graden en loop 100 meter. Dan volg je de volgende stappen:

1. Kompas vasthouden: Houd het kompas horizontaal in je hand. Zorg ervoor dat de oranje punt naar voren wijst en dat het kompas zo recht mogelijk is, zodat de naald vrij kan draaien.

2. Draai de ring: Draai de draaibare ring (ook wel de bezel genoemd) totdat het cijfer 130 (graden) zich richting de oranje richtingspijl bevindt. Dit is de koers die je wilt volgen.

3. Oriënteer het kompas: Draai je lichaam met het kompas in je hand totdat de magnetische naald (de oranje n) samenvalt met de noordmarkering (de 2 oranje streepjes) op de draaibare ring. Je staat nu in de richting van 130 graden.

4. Kies een herkenningspunt: Kijk langs de richtingspijl en kies een herkenningspunt in de verte (zoals een boom of een paal) dat op één lijn ligt met de richtingspijl. Dit helpt je om een rechte lijn te volgen.

5. Loop naar het herkenningspunt: Loop nu naar het gekozen herkenningspunt, terwijl je de afstand van 100 meter schat. Je kunt je passen tellen (gemiddeld zijn 100-110 stappen gelijk aan 100 meter, afhankelijk van je paslengte) of de afstand inschatten op basis van je ervaring.

 

ROUTE 5

Bekijk hieronder alle wayoints!